Kokkola-viikon touhut Ekovingellä

Kokkolassa järjestettiin Kokkola-viikko 7.-13.9.2015, ja tottakai meidänkin piti sitten jotain säpinää saada aikaiseksi puutarhassa. Päädyimme järjestämään nuoremmille suunnatun SyysRiehan 8.9. ja Kaupan ja Kulttuurin yön aattona 11.9. tarjosimme kaikille mahdollisuuden tutustua katutaiteeseen EkoVingellä.

SyysRieha oli heikosta kelistä huolimatta mahtava menestys. 3.-6. -luokkalaisia osallistui laskujen mukaan yli kolmekymmentä. Nuorisotilojen koulumarkkinoinnin yhteydessä saimme sanan leviämään mukavasti lähialueiden nuorille, jotka selkeästi innostuivat luvassa olleesta askartelusta ja piknikistä.

Tarjolla SyysRiehassa oli siis monenlaista askartelua, oli mm. erilaisten korujen valmistusta dyykattujen pyörien osista ja neulegraffitien virkkuuta. Kaulakoruja taiteiltiin ketjuista ja rannekoruja pinnoista, mummon-neliöitä virkattiin puita lämmittämään myös suurella innolla.

Tuulisesta ja koleasta säästä huolimatta uskaltauduttiin myös ulos puutarhaan haistelemaan ja maistelemaan EkoVingen yrttejä ja salaatteja. Taisi myös mehut ja keksit maistua puutarhassa hyvälle.

Perjantaina 11.9. olikin sitten vuorossa EkoVingen katutaide-ilta, johon osallistui parisenkymmentä innokasta ala- ja yläkoululaista. Sen sisältö oli muilta osin pitkälti samanlainen kuin SyysRiehassa, mutta nyt kaikille oli myös mahdollisuus osallistua Tuomas Hälin vetämään graffiti-työpajaan. Työpajaa varten vedettiin rullakaupalla elmukelmua puiden väliin jotta saatiin pystytettyä maalaukseen soveltuvia seiniä puutarhaan.

Onneksi sää oli luvassa olleen toiminnan kannalta suopea, sillä nuoret uppoutuivat innolla tägien ja piissien luomiseen. Välillä värkättiin pyöränosista koruja ja sitten napattiin taas spraypurkki kouraan ja annettiin pensselin viuhua. Innokkaimmat taisivat käydä välillä kotona syömässä ja palasivat sitten viimeistelemään luomuksensa. RannekoruKaulakoru Piissi syntymässä Vinge 2015

Mukavan lokoista menoa säkkituoleineen
Mukavan lokoista menoa säkkituoleineen
Cost of Tägs
Cost of Tägs

Aurinkoinen keli Avaimenperä Korvakorut Rannekoru SyysRiehaa

Tuomas Häli opastaa
Tuomas Häli opastaa
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s