Parvekeviljely

Omalla parvekkeella tai ikkunalaudalla voi kasvattaa hyvinkin laajasti erilaisia hyötykasveja ja vihanneksia. Otollisen kasvatuspaikan parvekkeesta tekee se, että se on lähellä kotia, joten hoitaminen käy helposti! Itä- tai länsisuuntaiset parvekkeet ovat otollisimpia parvekeviljelyn kannalta. Eteläsuuntainen parveke käy helposti kuivaksi jatkuvan auringonpaisteen vuoksi, ja sitä saa olla kokoajan kastelemassa.

Parvekkeella kasvaa kätevästi niin yrtit kuin juurekset, ja netistä löytyy paljon vinkkejä miten herättää jo parhaat päivänsä nähnyt juures tai vihannes henkiin tuottamaan uutta satoa!

ee0f492c8fd41064d074032c0129864a

Kuva lainattu täältä

Jos ryhdyt viljelemään parvekkeellasi, kaupoista saa paljon erilaisia ja eri kokoisia kasvihuoneita, ruukkuja, laatikoita ja mitä ikinä keksiikään. Mutta jos haluat käyttää, mitä todennäköisimmin, jo valmiiksi kodistasi löytyvää tavaraa, suosittelen kaivamaan esiin IKEAn sinisiä kasseja, tai sitten niitä ruokakauppojen tarjoamia kestokasseja (löytyy varmasti jokaisen nurkasta muutamia…)!

Sain Martoilta vinkin käyttää grillihiiliä kassin pohjalla, jolloin kassista ei tule liian painavaa, ja hiilet toimivat salaojituksen tavoin… Muista vain valita grillihiiliä ilman sytytysnestettä (: Lisäksi kannattaa varoa kasteltaessa että kassi ei ole helposti värjäytyvän alustan päällä, sillä hiilet saattavat värjätä ylivaluvan veden.
354e3521b1e7968987da4ab1a32ec614Kuva lainattu täältä

ff7807ce7ae143ba5ecec5e33fa1a80f

Kuva lainattu täältä

Toki parvekkeella voi käyttää myös muitakin kierrätystavaroita, kuten esimerkiksi trukkilavoja, mikäli tila vain sallii… Kuvan trukkilava on erinomainen alusta esimerkiksi yrteille (:

d4b73ee185f3bd80a79566a5afe6b17cKuva lainattu täältä

Ei muuta kuin kaikki luomaan omaa pientä parvekeviljelmää (:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s