Mikä ihmeen EkoVinge?

EkoVinge on K.H.Renlundin museon koordinoima hanke, jossa rakennetaan laatikkopuutarha Vingen pihalle, tehdään ja hoidetaan sitä yhdessä. Tavoitteena on tuoda luontoa lähemmäs ihmistä ja tuottaa hyvinvointia puutarhanhoidon, taiteen ja kulttuuriperinnön avulla. Vingen kaupunkiviljelmä Kokkolassa toimii paitsi hankkeen keskipisteenä, myös samalla kaupunkilaisten olohuoneena ja aktiivisena tapahtumapaikkana, sekä erilaisena oppimisympäristönä.

Hanke osallistaa eri ryhmiä ja muita vapaaehtoisia rakentamaan ja hoitamaan puutarhaa sekä tuottaa vahvasti elämyksellisen miljöön kaupungin ytimeen. Puutarha rakennetaan kierrätysmentaliteetilla, ja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tiiviinä yhteistyökumppaneina mainittakoon Nuorisokeskus Vinge, paikalliset koulut sekä varhaiskasvatus, liikuntatoimi ja kaupungin puutarha.

Kaupunkiviljelmän lisäksi hankkeen aikana rakennetaan paikalliseen kulttuuriperintöön pohjautuva pyörällä kuljettava kulttuuriperintöreitti. Reitti keskittyy paitsi aineelliseen, myös aineettomaan kulttuuriperintöön, ja paikallisten asukkaiden muistoja, tarinoita ja kertomuksia otetaan mielellään mukaan!

Vingen puutarha tulee toimimaan kesän aikana aktiivisena tapahtumapaikkana, jossa järjestämme erilaisia tapahtumia, pajoja ja kursseja. Tapahtumia ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä voi seurata joko tästä blogista tai meidän sosiaalisen median sivuiltamme!

Tervetuloa mukaan, nähdään puutarhalla!

ekovingeminttu4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s